fbpx
06 15 92 86 34 info@parioli.nl

De Perfecte bh checklist

Hoe groter je borsten, des te groter het belang van een goede bh. Een goede bh lift je borsten. Daardoor ogen je borsten minder zwaar. Bovendien lijk je er slanker door en lijkt je buik platter. We geven je hieronder een aantal punten waar je op moet letten bij aanschaf van een bh. Voor het beste resultaat raden we je aan om je te laten adviseren door een gespecialiseerde lingeriezaak. Wij hebben goede ervaringen met Mooi Lingerie in Utrecht.

  • De meeste vrouwen kopen een bh met een te grote bandmaat en een te kleine cupmaat. 80% van de ondersteuning moet van de band komen, 20% komt van de schouderbandjes. Let op dat de band voldoende strak is. Dat kan in het begin onwennig zijn, maar als je er eenmaal aan gewend bent, wil je niets anders meer.
  • Test bij het passen op de uiterste haakjes. De andere haakjes kun je gebruiken als de bh wat ouder is en iets van zijn veerkracht heeft verloren.
  • De cup moet de borst aan de zijkant volledig bedekken. Als een deel van je borst onder je arm uit de cup puilt, kies dan een grotere cupmaat.
  • Merken verschillen enorm. Zowel in maat als in effect. Bh’s van het ene merk duwen je borsten naar voren, terwijl bh’s van het andere merk je borsten juist platter maken. Er zijn bovendien allerlei verschillende bh-modellen, zoals: balconette (bandjes die ver uit elkaar staan), plunge (laag middenstuk), full cup (bedekt de hele borst). Test wat jij mooi vindt.
  • Let op de hoogte van het middenstuk. Als je slappe borsten hebt en de borstaanzet aan het oog wilt onttrekken, kies dan een bh met een hoog middenstuk. Als je juist een diep decolleté wilt, kies dan een laag middenstuk.

Laat je niet leiden door wat jij denkt dat jouw maat is, of de maat die je zou willen hebben. Bij de meeste merken is de E-cup van maat 70 net zo groot als de C-cup van maat 80. De cup-maat is een relatieve maat, het is de grootte van de cup ten opzicht van de band. ‘Ik heb een A-cup’ is dus onzin. Bij een bandmaat kleiner is dat ineens een B-cup.

Test je bh onder een glad t-shirt. De pasvorm kan perfect zijn, maar als je alle naden en motiefjes van kant door het t-shirt heen ziet, is het misschien geen handige bh onder een deel van je garderobe.

Tot slot: kleur is een kwestie van smaak. Maar het is wel handig om te weten dat een witte bh onder een dun wit blousje bijna altijd zichtbaar is. Wil je dat niet? Een bh in jouw huidskleur of -voor blanke vrouwen-  roze, is beter. Zelfs rood schijnt beter te zijn, maar dat hebben we zelf nooit getest.