fbpx
06 15 92 86 34 info@parioli.nl

 Buikje verhullen? Ooit van Body Positivity gehoord?

 

Je bent goed zoals je bent

Bij de producten van Parioli staat regelmatig iets als ‘buikje verhullen’ of ‘slanker lijken’. Dat is toch niet meer van deze tijd? Is de boodschap van body positivity nog niet tot Parioli doorgedrongen? Is het niet veel beter om uit te dragen dat iedereen goed is zoals ze is? 

Ja! We zijn groot voorstander van body positivity. Sterker nog, we drijven op 2 waarden die voor ons belangrijker zijn dan alle andere; een van de twee is schoonheid. We geloven dat er schoonheid in elk mens zit. We geloven ook dat schoonheid volledig samengaat met zelfvertrouwen, een gevoel van eigenwaarde. Uitstraling heeft niets met uiterlijk te maken. En uitstraling is wat iemand mooi maakt, niet een glad huidje of een strak lijf. Laat staan een mooie jurk. 

Body positivity zegt dat je goed bent zoals je bent. Dat is een prachtige boodschap. Het is fantastisch als je zo naar jezelf en anderen kunt kijken. Maar het is ook moeilijk, weten we uit ervaring.

 

 

Ik haatte mijn borsten

Yvonne (linksonder op de foto) vond haar eigen borsten altijd veel te groot. Ze had op haar 11e al vorm, terwijl de rest van de klas nog hartstikke plat was. Dus viel ze op, kreeg ze aandacht van jongens, iets waar ze totaal geen behoefte aan had en wat ze ervaarde als gepest worden. Ze droeg zoveel mogelijk wijde bloesjes van stugge stof, om haar lichaam te verstoppen. Een paar jaar later hoorde ze leeftijdgenootjes opscheppen over hun cupmaat. Opscheppen…! Die waren dus juist trots op hun borsten! Zo kon je er blijkbaar ook naar kijken… Langzaam, heel langzaam, heeft ze geleerd om haar borsten niet afstotelijk te vinden. Nu, dik in de 50, vindt ze ze acceptabel. Maar mooi… dat is nog een stap te ver. 

Het tegengestelde kennen we ook. Yvonne had als jong meisje veel haar op haar arm. Een lichte huid, met donkere haren, dus ze vielen goed op. Prachtig vond ze dat! Als ze onder de douche stond, hield ze haar arm voor haar middenrif, zodat alle haartjes dezelfde kant op ‘stroomden’. Dat gaf zo’n mooi patroon… Totdat ze ontdekte dat er allerlei middeltjes bestonden om je van lichaamshaar te ontdoen. Scheren, epileren, waxen, alles beter dan lichaamshaar blijkbaar. Haar op je armen bleek helemaal niet mooi te zijn! Zo lang als het duurde voordat ze haar borsten accepteerde, zo snel had ze een hekel aan haar behaarde armen. 

De kunst van acceptatie

Je eigen lichaam volledig accepteren zoals het is, is moeilijk! Je moet heel sterk en onafhankelijk zijn, je niets aantrekken van wat ‘de norm’ is en reacties op je lichaam moeten je volledig koud laten. Dat is nogal wat. We zien veel vrouwen die nog niet zover zijn. 

Body positivity draait om acceptatie: accepteer je lichaam zoals het is. Wij vinden het net zo belangrijk om te accepteren dat er vrouwen zijn die (nog) niet over kleine of grote lichamelijke obsessies heen kunnen stappen. We proberen onze klanten altijd te laten zien hoe mooi ze zijn. Maar we nemen figuurwensen van onze klanten ook heel serieus, al zou het ideaal zijn als ze geen wensen hadden op dat terrein.

Vandaar dus dat we uitleggen wat de invloed van kleding op je figuur is. Je vindt bij ons hoofdzakelijk aangesloten kleding. We vinden het mooi als je laat zien dat je vrouw bent. Als je je daar ongemakkelijk bij voelt, omdat er een aspect aan je lichaam is dat je liever zou veranderen, dan helpen we je daarmee. Dan kijken we hoe je details in kleding kunt gebruiken om je figuurwensen te realiseren. In de hoop dat je ziet hoe mooi je eigenlijk bent.