fbpx
06 15 92 86 34 info@parioli.nl

In de 7 jaar dat we Parioli hebben, heb ik honderden vrouwen geholpen aan een outfit waarin ze zich zelfverzekerd, sterk en vrouwelijk voelen. En in die tijd ben ik er achter gekomen dat er werkelijk geen vrouw is die geen figuurcomplex(je) heeft. Zij heeft – in haar ogen – te brede heupen, te dikke billen, te grote borsten, te bolle buik, te dun, te dik, noem het maar op. 

Nu ben ik gezegend met een goed figuur en platte buik waar ik niets voor hoef te doen (bedankt mamma), maar daar staat dan weer tegenover dat ik de hand-oogcoördinatie van een banaan heb (niet zo bedankt mamma) en een huid die eruit blijft zien als die van een 16 jarige puber. Dus ja, zo heeft iedereen wat. 

Daarom ontwerpen wij kleding die iets doet voor het vrouwelijke figuur. Deze week ligt de focus op DE BUIK. Voor veel vrouwen, zeker na een zwangerschap of de overgang, een issue. Gelukkig kan kleding een hoop verbloemen en de aandacht verleggen en zijn er meer mogelijkheden dan je toevlucht zoeken tot vormeloze tenten. In deze blog deel ik onze tips met je, na jarenlang onderzoek over hoe je een buikje kunt verhullen. 

Met een buikje bedoelen we het deel van je romp onder je taille. De wens van de meeste vrouwen is dat dat deel plat is. Shapewear helpt maar beperkt. Je kunt er je onderlichaam iets platter mee maken, maar een buikje is meestal geen kwestie van vet een beetje egaliseren. Ook broodmagere vrouwen kunnen een bolle onderbuik hebben.

WAT HELPT DAN WEL?

Voordat ik over de basisregels begin, eerst nog even iets over je manier van kijken.

Ten eerste: kijk niet naar beneden, kijk in de spiegel. Zoals jij je buik ziet zonder spiegel, zo kijkt verder niemand. Een paar plooitjes op je buik kunnen van voren en van opzij heel gunstig zijn, maar van bovenaf gezien lijken ze alleen maar meer volume te geven. Gelukkig ben jij de enige die van bovenaf kijkt, dus dat effect kun je negeren.

Ten tweede: mannen snappen vaak niet eens wat het probleem is, rondingen horen gewoon bij een vrouwenlichaam. Zo kun je er dus ook naar kijken.

DE BASISREGELS

 

Het probleem is dat je buikje van opzij gezien iets uitsteekt ten opzichte van je taille en je bovenbenen. Die buik zelf is niet zo erg, het is het verschil met het gebied daarboven en daaronder wat het storend maakt. De truc is dus om die overgangen aan het oog te onttrekken. Zoek dus naar kleding die op taille- en kruishoogte niet tegen de voorkant van je lichaam plakt. Bijvoorbeeld een bloezende top of een kort jasje dat tot net onder de taille komt.

Alternatief: leidt de aandacht af. Dat kun je doen met asymmetrische plooien of draperieën op buikhoogte, lijnen die het oog leiden.

Het klinkt onlogisch, maar je kunt ook juist volume toevoegen op buikhoogte. Als je afstaande zakken op buikhoogte hebt, een peplum-model (een schootje, zoals Máxima vaak draagt) of een breed ceintuur met strik, dan is niet duidelijk of het volume door de zakken/strik komt, of door wat eronder zit.

TIPS & TRICKS

TOT SLOT

Jij ziet je eigen issue (buikje of anders) altijd onder een vergrootglas. Een ander denkt waarschijnlijk: “wow, wat heeft zij mooi haar, of slanke armen, of smalle heupen, of een mooie huid, of zo’n mooie lach”. Niet: “oh wat heeft zij een bolle buik”. Dus ontdek ook vooral wat je mooi vindt aan jezelf en geniet daarvan. Dat klinkt makkelijk en lekker politiek correct. Maar toevallig bleken al die honderden vrouwen van de afgelopen jaren ook iets moois te hebben. Lang niet altijd waren ze zich daarvan bewust. Dus nogmaals: ontdek wat je mooi vindt aan jezelf en doe een beetje je best 🙂