fbpx
06 15 92 86 34 info@parioli.nl
De loafer is een super veelzijdige schoen. Mooi met een jeans, nette broek én met een korte broek. In deze blog hebben wij verschillende varianten voor jullie verzameld. We hebben geselecteerd op stijl, materiaal en eerlijke productie.

WAAR OP TE LETTEN?

NEUS

Grofweg heb je drie opties: rond, puntig en recht. Ons geliefde Bottega Veneta heeft er helaas voor gezorgd dat de rechte neus weer in de mode is. Ik vind dat niemands voeten hier eleganter van worden, maar dat terzijde. Puntige neuzen hebben als voordeel dat het (mijn inziens) wat sexier is en dat het van bovenaf net pumps lijken. Ronde neuzen kunnen snel tuttig ogen.

MATERIAAL

Ook hierbij kun je drie soorten onderscheiden: leer, suede en gebreide materialen. Glad leer heeft, net als geprinte varianten, het voordeel dat het veel kan hebben (lees: Nederlandse stortbuien). Suede is kwetsbaarder, maar heeft wel weer een mooie, zachte uitstraling. Gebreid is vaak comfortabeler, maar heeft (zeker in lichtere kleuren) een meer casual uitstraling.   

HAK

Er zijn loafers die helemaal plat zijn, zoals de klassieke variant van Tod’s en varianten met een klein ‘hakje’. Het voordeel van de varianten met hakje is dat deze direct gekleder ogen en je houding automatisch verbeteren. Daarentegen zijn de helemaal platte varianten vaak comfortabeler en geschikter voor casual outfits. 

ZOOL

De meeste loafers hebben een leren zool. Dit geeft een wat luxere uitstraling, maar is ook kwetsbaarder. Een rubberen zool gaat langer mee, loopt lekkerder en verkleint de kans op uitglijden… 

ONZE SELECTIE:

TOD'S

Deze klassieker is vekrijgbaar in tig kleuren, maar wij hebben toevallig een zwak voor aardetinten. Het leer is boterzacht en deze loafers lopen letterlijk als pantoffels. 

TIJN

Deze vegan leer loafers/instappers zijn verkrijgbaar drie kleuren, lopen heerlijk, hebben een klein hakje een een voetenbed met kussentjes voor extra comfort.  

FLATTERED

Deze zandkleurige suede loafers zijn simpel, zonder frutsels, gespen of printjes, maar klein hakje voor een zakelijke uitstraling. Ook verkrijgbaar in zwart leer en taupe leer.

FLATTERED

Deze puntige croco loafers lijken van bovenaf net pumps. Daardoor kunnen ze ook goed onder een rok of jurk. Ook beschikbaar in cognac en ivoor.

TOD'S

Deze cognackleurige loafers met gevlochten details passen bij bijna alles geven elke outfit een luxe uitstraling.

TIJN

Deze puntige loafers met slangenprint zijn gemaakt van vegan leer. Maakt elke outfit net een beetje pittiger.

GIESSWEIN

Deze gebreide loafer van recycled plastic is verkrijgbaar in maar liefst 14 kleuren en bovendien wasbaar.   

VIVAIA

Deze puntige variant is ook gemaakt van gerecycled plastic, met een super flexibele zool voor extra comfort. 

VIVAIA

Deze zandkleurige variant past echt bij bijna alles, maar mocht je deze kleur te saai vinden, dan heb je nog keuze uit vier andere kleuren.