fbpx
06 15 92 86 34 info@parioli.nl

 Parioli, vanwaar die naam?

 

 

 

In 2012 besloten we om onze dromen te gaan realiseren. Te beginnen met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Destijds hadden we nog niet zoveel verstand van marketing. Simpele regels als ‘kies een naam die iets zegt over je product’ of ‘kies een naam die iedereen kan spellen’ kenden we nog niet. We wisten al wel dat je een naam moest kiezen waarbij de domeinnaam nog beschikbaar was. Daarmee vielen de eerste 50 ideeën direct weer af.

Sanne studeerde dat jaar in Rome. Ze woonde in een prachtige wijk. Brede straten, veel groen, mooie, stijlvolle 19e eeuwse huizen, af en toe opvallende huizen met originele details, pleintjes die fijn zijn om te zitten. Niet hectisch en toch duidelijk onderdeel van een wereldstad. Winkels met mooie en lekkere dingen, niet de doorsnee winkels van de ketens die je in elke stad ziet. Kortom, een elegante, authentieke wijk van tijdloze schoonheid waar het je comfortabel voelt. De naam van die wijk? Parioli…

Parioli staat voor: Mooi zonder opsmuk, tijdloos, kosmopolitisch, boven gemiddelde allure, stijlvol, groen, comfortabel, Italiaans, verrassend. Kortom, dingen waar je blij van wordt. Onze allereerste fotoshoot was dan ook in Parioli. 

 

 

Toen we na enige jaren serieus aan de slag gingen met marketing, bleek Parioli volgens alle regels en experts toch niet zo’n heel handige naam te zijn. We hebben een zomer lang gebrainstormd over nieuwe namen. We hebben XM overwogen, om aan te geven dat we niet aan maten doen. XS en XL kent iedereen. XM is lekker eigenzinnig. En kort. Maar zegt niets over het product. We hebben Atelier XM, Studio XM en Bottega XM overwogen, om de link met mode en ambacht te leggen. Dressentials was een andere optie. Of Distinta, Italiaans voor onderscheidend. Maar dat begreep natuurlijk niemand.

Telkens als we een naam hadden waar we enthousiast over waren, legden we hem voor aan ons panel. Daarin zaten klanten van het eerste uur, onze ambassadeurs. Zij schoten onmiddellijk elke suggestie af…  Ze waren aan Parioli gewend en ze waren er inmiddels zelfs aan gehecht. Wij eigenlijk ook. En zo bleef het dus bij die onhandige, maar wel mooie Italiaanse naam.

Mocht je binnenkort naar Rome gaan, stuur ons een mailtje. We hebben leuke tips voor je. In Parioli!