fbpx
06 15 92 86 34 info@parioli.nl

Onze Missie

If not me, who?

If not now, when?

… woorden uit de speech van Emma Watson voor de UN in 2014. Haar toespraak bevat de kern van wat Parioli drijft: Wij geloven dat de wereld voor vrouwen én mannen beter, mooier en gelukkiger wordt als er meer gelijkwaardigheid is tussen mannen en vrouwen.

Wij dragen daar op onze eigen manier aan bij. Door als jonge vrouwen een ongewoon bedrijf op te zetten bijvoorbeeld. Maar vooral door iets te betekenen voor vrouwen met ambitie, vrouwen die zich niet laten remmen door conventionele rolpatronen.

Ons doel is om deze vrouwen een zetje in de rug te geven door hen kleding te bieden waarin ze zich sterker voelen: zelfverzekerd, onafhankelijk en vrouwelijk. We willen dat hun outfit duidelijk maakt dat we hier te maken hebben met een persoonlijkheid die zowel sterk als kwetsbaar is. We willen dat haar kleding haar net dat beetje extra geeft. 

Parioli ontwerpt kleding met dit doel voor ogen. Kleding die schoonheid benadrukt, een figuur flatteert en als gegoten zit. Daarom maken we elk artikel op maat. We verkopen onze kleding online en in onze winkel in Amsterdam. 

Daarnaast geeft Parioli advies. We delen graag alle kennis en inzichten die we verzameld hebben. Omdat alle kleine beetjes helpen. Inmiddels hebben we al honderden vrouwen laten ervaren dat zich zelfverzekerder, vrouwelijker en aantrekkelijker voelen in de juiste outfit. Dat is dankbaar werk!

  Hoe het Begon?

  Sanne: “Ik was net afgestudeerd als econoom en zocht zakelijke kleding voor mijn eerste opdracht. Ik was 23 en vond de meeste dingen te ouwelijk, saai en super-degelijk. Als ik al iets vond dat me aansprak qua stijl, dan was de pasvorm vaak een issue. Ik ben 178. Daardoor zat de taillelijn van een jurk standaard te hoog en waren lange mouwen standaard te kort. Eisen over praktische dingen had ik sowieso al laten varen: een regelmatig bezoek aan de stomerij hoort er blijkbaar bij. En fietsen in een jurk is teveel gevraagd. Wat ik eigenlijk zocht, mooie items die echt lekker zitten, items waarin ik me goed voel, die zakelijk zijn maar niet suf en die je zo in de wasmachine kunt gooien, bleken volslagen onvindbaar. Een gat in de markt dus, je bent econoom of niet.”

  Wie zijn We?

  Sanne

  Sanne is, zoals gezegd, econoom. Als ze iets wil, gaat het ook gebeuren. Zonder haar was er geen Parioli geweest. Ze ontwerpt, organiseert de productie, regelt alles wat geregeld moet worden en adviseert onze klanten. Daarbij is ze verfrissend eerlijk over wat wel en niet goed staat. Ze heeft een hekel aan vormeloze dingen, die ze steevast ‘tenten’ of ‘hobbezakken’ noemt. Het goede nieuws is dat ze er altijd in slaagt om iets te vinden waar iemand zich gelukkig in voelt.

  Giò

  Giò (moeilijke naam inderdaad, het is een afkorting van het Italiaanse Giovanna) is onze online marketeer, data scientist en IT-wizard. Zij gebruikt de nieuwste technieken om zoveel mogelijk mensen te attenderen op ons bestaan. Ze waakt ook over onze duurzaamheid. Ze is groot tegenstander van de wegwerpcultuur en groot fan van schoonheid. Als wiskundige is ze de bedenker van ons advies-algoritme.

  Yvonne

  Yvonne is moeder van deze jonge ondernemers. Ze is van huis uit natuurkundige, wat goed uitkomt bij het programmeren van patronen. Ze maakt alle prototypes. Ze begon met naaien toen ze 6 was. Aan Sinterklaas vroeg ze een naaimachientje. Ze wist dat dat van metaal was, dus dacht ‘dat moet ik door de schoorsteen kunnen horen vallen’. Ze probeerde wakker te blijven om te horen of haar grootste wens vervuld zou worden. Over passie gesproken…

  Onze Waarden

  De twee begrippen die bij alles wat we doen bepalend zijn: Schoonheid en Eerlijkheid

  Schoonheid is wat ons drijft. We geloven dat er schoonheid zit en elk mens, al zit dat soms goed verstopt. We willen de schoonheid van onze klanten bovenhalen, benadrukken en uitvergroten. We maken alleen dingen die we zelf mooi vinden. We selecteren onze stoffen op basis van een heleboel criteria, maar schoonheid is nummer een.

  We geloven niet in een universele schoonheid. Het is ook gewoon een kwestie van smaak en ervaringen. Dat betekent dat wij bij ons advies en ontwerp niet uitgaan van de ideale 90-60-90 zandloper. Of grote borsten mooi zijn of niet, bepaalt de draagster van die borsten, niet wij.

  Eerlijkheid komt op veel verschillende manieren terug. We proberen echt eerlijk te zijn naar onze klanten. Dus als iets niet flatteert, dan zeggen we dat. In onze productomschrijvingen staan niet alleen aanbevelingen, maar ook afraders.

  We proberen eerlijk te zijn in onze teksten. Natuurlijk, we zijn een commercieel bedrijf en geen ideële instelling. Maar bij elke regel die we schrijven, vragen we ons af: kunnen we dat bewijzen? Als we iets beloven, hoort daar een garantie bij.

  Eerlijke arbeidsomstandigheden vinden we een noodzaak, niet iets om naar te streven. Dus produceren we in Nederland. Duurder, maar wel eerlijk.

  De combinatie van schoonheid en eerlijkheid leidt vanzelf tot duurzaamheid. We willen de schoonheid om ons heen behouden. Ons eigen aandeel daarin eerlijk onder ogen zien, betekent: zo min mogelijk afval produceren, geen vervuilende materialen gebruiken. Dat zijn in de modewereld nogal grote thema’s. Door niet mee te doen aan seizoenstrends en -collecties en door niet uit voorraad te leveren, voorkomen we heel veel onnodig afval.